Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 1 998 8077
Ön itt jár: > Kezdőlap >

ÁSZF

ÁSZF

Általános Szerződési Feltételek

1.  Az ÁSZF hatálya
 
Az alábbi dokumentum az Trade ImpEx Kereskedelmi Kft. (továbbiakban Fotósellátó) által üzemeltetett www.fotos-ellato.hu, www.facebook.com/fotosellato (továbbiakban Webáruház) internetes áruházakban történő vásárlás jogi feltételeit, valamint a Webáruházban nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatást igénybe vevő vásárló (a továbbiakban: Vásárló) jogait és kötelezettségeit tartalmazza.
 
Az ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a Fotósellátó által üzemeltetett www.fotos-ellato.hu, www.facebook.com/fotosellato webcímeken található elektronikus piactéren keresztül történik. A jelen ÁSZF a Fotósellátó valamennyi, a Webáruházban elérhető és megvásárolható árucikkére érvényes. A Webáruház használatához szükséges azon technikai tájékoztatásokat, melyeket ezen Általános Szerződési Feltételek nem tartalmaznak, a honlapon elérhető egyéb tájékoztatások adják.
A Webáruház használatával, illetve a regisztrációval Ön, mint vásárló elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen Általános Szerződési Feltételekben foglalt rendelkezéseket. Tekintettel arra, hogy a jelen ÁSZF a Fotósellátó honlapján közzétételre került és így az valamennyi Vásárló számára a szerződéskötést megelőzően hozzáférhető és megismerhető, a megrendelés leadásával a Vásárló elismeri és megerősíti azt, hogy a szerződéskötés előtt megismerte a jelen ÁSZF tartalmát. A Fotósellátó, mint a www.fotos-ellato.hu, www.facebook.com/fotosellatoonline kereskedelmi portálok üzemeltetője, fenntartja jogát a jelen ÁSZF egyoldalú módosítására. A módosításról a Fotósellátó tájékoztatja felhasználóit a Webáruházban rövid felhívás formájában, vagy a Fotósellátó által küldött hírlevélben, illetve valamennyi felhasználónak a saját fiókjában megadott e-mail címre küldött értesítés alapján.Ilyen esetekben az ÁSZF módosított változata megjelenik az oldalon, ezért az ÁSZF tartalmát érdemes időről-időre megvizsgálni a Weboldalon. A Vásárló jogosult az ÁSZF ellen tiltakozni, amint az megjelenítésre került a Weboldalon.
Az ÁSZF hatályba lépésének ideje: 2019. április 26.
 
2.  Magunkról/Cégadatok/Üzletünk
A szerződés a Fotósellátóval jön létre.A Fotósellátó lehetőséget biztosít a Vásárlónak, hogy az adatok elektronikus rögzítése során felmerülő hibákat a szerződési jognyilatkozatának megtétele előtt kijavíthassa törlés, adatok módosítása lehetőségével.
 
A www.fotos-ellato.hu, www.facebook.com/fotosellato kereskedelmi Webáruházakban megtalálhatóak különböző fotótechnikai kiegészítők, stúdiótechnikai termékek széles választéka, az online felületen kényelmesen lehet vásárolni elektronikusan leadott megrendelés útján. A Webáruházat olyan szolgáltatásokkal és lehetőségekkel építettük fel, melyek segítségével Vásárlóink minél egyszerűbben megtalálhatják, kiválaszthatják és megvásárolhatják a keresett terméket. 
 
2.1.Szolgáltatóadatai:
Cégnév: Trade ImpEx Kereskedelmi Kft.
Székhely: 1223 Budapest, Kőbányai utca 4.
Cégjegyzék szám: 01-09-343005
Adószám: 26753849-2-43 
EU adószám: HU26753849
Levelezési cím: 1223 Budapest, Kőbányai utca 4.
Telefon: 06-1-99-88-077
E-mail: info@fotos-ellato.hu
Kamara Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK)
A céget bejegyző hatóság Fővárosi Cégbíróság
Regisztrációs szám: 3410/2019/B
Tárhelyszolgáltató adatai: ShopRenter.hu Kft. (4028 Debrecen, Kassai út 129.; Cg. 09-09-020636)
 
2.2.Vásárló
Szolgáltatásunkat minden cselekvőképes természetes személy és jogi személy jogosult igénybe venni, amennyiben elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁSZF-et, illetve a jelen weboldalon közzétett tudnivalókat, vásárlási feltételeket.
 
3.  Az Webáruház kezelése
A honlapunkon feltüntetett képek, leírások, árak és a készletre vonatkozó információkcsupán tájékoztató jellegűek és nem minősülnek ajánlattételnek. Termékkínálatunk és raktárkészletünk – beszállítóink készletváltozása és az értékesítés folyamatossága miatt – folyamatosan változik. A Webáruházban megjelenő vételár megváltoztatásának jogát fenntartjuk. A vételár módosítása azonnali hatállyal életbe lép a Webáruházban történő módosítással. A termékekről és az árakról részletesebb információért kérjük lépjenek velünk kapcsolatba. A megrendelés akkor hatályosul, ha az online megrendelést az automatikus rendszerüzenetet követően külön üzenetben vagy telefonon munkatársunk visszaigazolja. A webáruházi automata rendszerüzenet nem minősül a megrendelés visszaigazolásának. Cégünk nem vállal felelősségetaz internetes hálózatban bekövetkezett bármilyen hiba esetén, amely akadályozza a webüzemeltetést és a vásárlást, az interneten küldött, nem cégünktől származó adat, üzenet tartalmáért, bármilyen programhiba, technikai hiba vagy vis maior által rendszerünkben keletkezett hibáért, weblapunkon történt hibás elírásokért, árhibákért, téves adatokért.
 
4.  Böngészés a weboldalon
Az Webáruházban Ön rendelés feladása nélkül is tájékozódhat termékeinkről. Ebben az esetben adatainak megadása nem szükséges. Választhat a termékek közül, és eljuthat a termékek részletes információs oldalaira, amelyen már fénykép és részletes műszaki leírás is található. A lapon láthatja az árat is.
 
5.  A rendelés leadásának menete
A megrendelés leadásával a Vásárló hozzájárul ahhoz, hogy a Vásárló értesítése mellett a szállítási határidőt – a körülményektől függően – a megrendelést követően megváltoztassuk.
 
Egyes azonos típusú termékeink gyári csomagolásánál előfordul, hogy az egyikben a hivatalos (alapvető) gyári tartozékain felül opcionális elemek, tartozékok (SD kártya, tok, hálózati kábel) is találhatóak, míg a másikban csak a gyárilag mellékelt kötelező tartozékok. Ez nem jelenti a termékek Vásárló részére történő hibás teljesítését. A megrendeléssel a Vásárló a fent említetteket elfogadja és a szerződés elválaszthatatlan részének tekinti. 
 
A Vásárló megrendelésének a Fotósellátóhoz történő megérkezését automatikus rendszerüzenet igazolja vissza. Ezt a visszaigazoló rendszerüzenetet a megrendeléstől számított negyvennyolc órán belül megkapja a Vásárló. A visszaigazoló rendszerüzenet nem minősül az ajánlat elfogadásának. Adatbeviteli hibák esetén a Vásárló köteles haladéktalanul értesíteni a Fotósellátót a hibáról és megadni a jóváhagyott, helyes adatot. Ennek a kötelezettségnek az elmaradásából keletkezett kár a Vásárlót terheli.
 
Weboldalunkról történő megrendelés megtétele, vagy annak automatikus visszaigazolása esetén a szerződés nem tekinthető létrejöttnek és előszerződésnek sem minősül. Az árak honlapunkon történő megjelenésüktől kezdve érvényesek, kivéve, ha azok minden gondosság ellenére hibásan kerültek feltüntetésre, különösen a nyilvánvaló elírások, az általános forgalmi értéktől jelentősen eltérő vagy rendszerhiba folytán megjelenő árak. Ilyen esetben a Fotósellátó nem köteles a megrendelt terméket hibás áron szállítani, hanem a Vásárló tájékoztatása mellett felajánlja a helyes áron történő kiszállítást, vagy ha ez a Vásárlónak nem felel meg, akkor felelősség nélkül elállhat a szerződéstől. 
 
Rendelhető státuszban lévő termékek árai és készletei, a webáruház aktív készletén nem szerepelnek, a Vásárlónak lehetősége van az adott terméket a kiírt áron megrendelni, de ilyen esetekben amennyiben az nemzetközi piaci helyzetek miatt nem, vagy csak részben teljesíthető, a Fotósellátó nem köteles a megrendelt terméket a kiírt áron szállítani, hanem a Vásárló tájékoztatása mellett felajánlja a mindenkori elérhető piaci áron történő teljesítést, vagy ha ez a Vásárlónak nem felel meg, akkor felelősség nélkül elállhat a szerződéstől.

Tájékoztatás
A Fotósellátó első alkalommal e-mail-ben tájékoztatja a vásárlót az árváltozásról. Ha a vásárló nem válaszol néhány napon belül, akkor a megadott értesítési telefonszámon is megkísérli tájékoztatni a vásárlót. (Ha a vásárló két külön értesítési csatornán sem elérhető, többszöri megkereséssel sem, abban az esetben Fotósellátó törölheti a rendelést.)Egyedi, a webáruház állandó kínálatában nem lévő termék(ek) megrendelése esetén 100%-os foglaló fizetendő előre utalásos számla formájában a megrendelés véglegesítéséhez! 


 
 
6.  Az adásvételi szerződés létrejötte
A Webáruházban online módon (elektronikusan) leadott megrendelés alapján létrejött szerződés távollévők között kötött szerződésnek minősül, mely szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, a Fotósellátó nem iktatja azt, és a későbbiekben nem lesz hozzáférhető.
A szerződéskötés nyelve magyar.
 
A megrendelés a Fotósellátó részére elektronikus úton történő megérkezése a Vásárló igénybejelentésének minősül. Az igénybejelentésről a Webáruház automatikus visszaigazolást küld, azonban ez nem jelenti a Vásárló igénybejelentésének elfogadását. A szerződés akkor jön létre, ha a Fotósellátó – a vásárlói igénybejelentést visszaigazoló üzenetet követően – a raktárkészlet ellenőrzése után, a megrendelés teljesíthetőségéről visszaigazolást küld újabb elektronikus üzenetben a Vásárlónak. Mind az igénybejelentés, mind a visszaigazolás akkor tekintendő a másik félhez megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik.
 
A Fotósellátót nem terheli felelősség az abból esetlegesen eredő károk tekintetében, hogy az általa elküldött visszaigazolás rajta kívül álló okból – a Vásárló által megadott nem megfelelő e-mail cím, levelező szolgáltató technikai vagy egyéb hibája – tévesen, olvashatatlanul vagy a spam (levélszemét) mappába érkezik meg, a visszaigazolás ebben az esetben is a Vásárló számára hozzáférhetőnek minősül.
 
Felhívjuk Vásárlóink figyelmét arra, hogy az előbbiekre tekintettel a megrendelés során egyes ingyenes e-mail cím szolgáltatók (pl.: citromail.hu, freemail.hu) használata nem javasolt, mivel ezek esetében gyakran előfordulnak a fent említett hibák, illetve a gmail.com ingyenes e-mail cím szolgáltató esetében a visszaigazoló levelek a levélszemét/promóciók mappába érkezhetnek.
 
Abban az esetben, amennyiben a termék nincs raktárkészleten és beszállító általi megrendelése szükséges, úgy a beszállítás várható időpontjáról elektronikus üzenetben értesítjük a Vásárlót, melyet a Vásárló nyugtáz, vagy elállhat a megrendelésétől.
 
Ebben az esetben a szerződés azon a napon lép hatályba, amikor a Fotósellátó a szállítás tényleges napját a Vásárló számára visszaigazolta, és Vásárló a teljesítés bekövetkeztének várható idejét nyugtázta (nem törli megrendelését).
 
A szerződés létrejöttét követően a rendelés bolti átvétele során a szerződésben meghatározott vételárhoz képest további, vételárat csökkentő kedvezmény (kedvezményes részletfizetési konstrukció, egyedi bolti akciók, kupon kedvezmények) nem vehető igénybe.
 
7.  Szállítási és fizetési feltételek
A pontos szállítási díjakról információt nyújtunk a Vásárlónak a megrendelés leadásakor, a rendelés visszaigazolásában, valamint ezek megtalálhatók a Webáruház Szállítás menüpontjában. A házhozszállítási díja magába foglalja a megrendelt termék raktártól a rendeltetési cím bejáratáig történő szállítást. A termék szállításra történő átadásáról e-mail-ben küldünk tájékoztatást.
 
A Vásárló konkrét szállítási időpontra vonatkozó kérését esetleges szállítási felár esetében tudjuk figyelembe venni.
 
7.1.Házhozszállítás
Minden termékünket az MPL futárszolgálata szállítja házhoz a megrendeléstől számított 2-3 munkanapon belül.
 
A Magyar Posta Zrt. általi házhozszállítás esetén a Magyar Posta Zrt. munkatársa két alkalommal kíséreli meg a kiszállítást, ennek meghiúsulása esetén a címzett értesítése mellett a postán hagyja a csomagot, mely innentől kezdve 5 munkanapig átvehető.
 
A Vásárló a csomag helyzetéről e-mailben és/vagy telefonon kap információt, melyhez a rendelés során az e-mail cím és a telefonszám megadása szükséges!
 
7.2.Személyes átvétel  Személyes átvételi, átmenetileg felfüggesztve!
A Vásárlónak lehetősége van a terméket a megrendelése során a Fotósellátó áruházában személyesen átvenni. Vásárlóinkat e-mailben tájékoztatjuk arról az időpontról, amikortól lehetőség van a terméket átvenni a Fotósellátó áruházában.
A megrendelt terméket a szállítási értesítéstől számított 5 naptári napig tároljuk, amennyiben ezen időtartamon belül nem kerül átvételre, és a Vásárló nem jelzi írásban az ügyfélszolgálat felé a későbbi átvétel igényét, úgy a Fotósellátó jogosult az árut más részére értékesíteni és jogosult a Vásárlóval szemben a megrendelt áru rendelési visszaigazolásban szereplő értékének 60%-át, rendhagyó termék esetén 100%- át kiszámlázni a Vásárló felé.
Amennyiben a Vásárló felhasználási vagy tárolási lehetőség hiányában az árut átvenni nem tudja, úgy azt a Fotósellátó tárolási díj ellenében elszállításig raktározza, ugyanakkor a tárolás megkezdésekor tárolási nyilatkozat kiadásával jogosult a tárolási díj leszámlázására.A Fotósellátó a tárolási díjat havonta jogosult leszámlázni, melynek a mértéke a megrendelt, de el nem szállított áru ellenértékének 10%-a. A Vásárló a tárolási nyilatkozatban foglaltaknak megfelelően köteles a számlák ellenértékét megfizetni.
Az egyedileg megrendelt és részlegesen (előleg, foglaló) vagy teljesen kifizetett terméket a szállítási értesítéstől számított 5 naptári napig tároljuk, amennyiben ezen időtartamon belül nem kerül átvételre, a Fotósellátó a határidő lejártát követő naptól tárolási és adminisztrációs díjat számít fel, melynek mértéke naponta a termékek ellenértékének 0.5%-a. A tárolási és adminisztrációs díj fizetési kötelezettség kezdetétől számított 30 nap lejárta után a Fotósellátó jogosult a szerződéstől azonnali hatállyal elállni, a termékek felett szabadon rendelkezni, és a már megfizetett díj (előleg vagy foglaló) terhére a tárolási és adminisztrációs díjakat levonni, valamint a megrendelőtől a fennmaradt tárolási és adminisztrációs díjak teljesítését számla ellenében követelni.
 
8.  Csomagolás
Áraink a csomagolás teljes költségét tartalmazzák.
 
Csomagsérülés esetén a Vásárlónak joga van indoklás nélkül elállni az átvételtől, a csomagsérült termék átvételét követően a Vásárló nem tarthatja fenn a jogot a termékcserére vagy a hibás teljesítés miatti elállásra! A csomagsérült termék visszaszállítása után a Vásárló jogosult a vételár teljes vagy részleges visszatérítésére, esetlegesen termékcserére.
 
A Vásárló köteles a csomagsérülésről haladéktalanul tájékoztatni az Fotósellátó ügyfélszolgálatát telefonon vagy e-mail formájában! A szállítássérült termék okozta mindenkori meghibásodásokért az Fotósellátó nem vállal felelősséget!
 
Amennyiben a csomagon külsérelmi nyom nem látható, de a kibontás során a termék szállítási hibából adódóan használhatatlannak bizonyul, a Vásárló köteles haladéktalanul tájékoztatni az Fotósellátó ügyfélszolgálatát telefonon vagy e-mail formájában!
 
9.  Elállás
Az indoklás nélküli (fogyasztói) elállási jog gyakorlása esetén irányadó szabályok:
 
A Fotósellátó a 45/2014 (II. 26.) Kormányrendeletben (továbbiakban: Kormányrendelet) meghatározott 14 naptári napos elállási határidőig biztosítja a fogyasztónak minősülő Vásárló számára az elállási jog gyakorlását. E határidő a termék a Vásárló vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától kezdődik. Felhívjuk a figyelmet ugyanakkor, hogy a Vásárló elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja. Az elállási jog gyakorlása esetén, a Kormányrendelet értelmében a Vásárló köteles a megvásárolt terméket haladéktalanul, de legfeljebb legkésőbb az elállás Fotósellátóval történt közlésétől számított tizennégy naptári napon belül visszaküldeni, illetve a Fotósellátónak vagy a Fotósellátó által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a Vásárló a terméket a határidő lejárta előtt elküldi/visszaszolgáltatja. Lényeges, hogy a Vásárlót nem illeti meg elállási jog egyebek mellett olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza; illetve olyan termék tekintetében sem, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel.
 
Az elállási nyilatkozat minta letölthető a Fotósellátó weboldaláról a következő linken: http://www.fotos-ellato.hu/letoltesek/elallasi_nyilatkozat_minta.pdf

A visszaküldendő áruhoz mellékelje az eredeti csomagolást, valamint a számlát! Visszáru-küldeményébe tegye bele az elállási formanyomtatványt (minden adatával kitöltve)!
Felmerülő kérdések esetére, kérjük, őrizze meg a feladási bizonylatot. Amennyiben nincs megadva bankszámlaszáma a rendszerünkben, vegye fel a kapcsolatot online ügyfélszolgálatunkkal, hogy vissza tudjuk utalni a kért bankszámlára a visszáru összegét. Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét, hogy bankkártyás, illetve előre utalásos fizetés esetén minden esetben a fizetéskor megadott bankszámlára utaljuk vissza a visszáru összeget. Készpénz visszafizetésére utánvétes, bankkártyás vagy utalásos vásárlás esetén nincs lehetőség!


A jelen jogszabály alapján, az elállás jogi személyek esetén (pl.: cég, alapítvány, adószámos magánszemély) nem vehető igénybe!
 
10. Áruvisszaküldés
Ha a Webáruházban vásárolt árucikk a jótállási időn belül meghibásodik vagy tönkremegy, akkor az áru ellenértékének visszatérítése mellett, kérjük, vegye figyelembe a termék visszaküldésére vonatkozó következő tudnivalókat:
 
A visszaküldendő áruhoz mellékelje az eredeti csomagolást, valamint a számlát!
Visszáru-küldeményébe tegye bele a visszáru nyomtatványt (minden adatával kitöltve)!
Felmerülő kérdések esetére, kérjük, őrizze meg a feladási bizonylatot. Amennyiben nincs megadva bankszámlaszáma a rendszerünkben, vegye fel a kapcsolatot online ügyfélszolgálatunkkal, hogy vissza tudjuk utalni a kért bankszámlára a visszáru összegét. Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét, hogy utánvétes, bankkártyás, illetve előre utalásos fizetés esetén minden esetben a fizetéskor megadott bankszámlára utaljuk vissza a visszáru összeget. Készpénz visszafizetésére utánvétes, bankkártyás vagy utalásos vásárlás esetén nincs lehetőség.
 
11.   Árucsere üzleteinkben
Amennyiben Ön nem szeretné postai úton visszaküldeni a terméket, abban az esetben a számla, illetve jótállási jegy ellenében bármely magyarországi üzletünkben leadhatja szervizelésre, vagy kicserélheti a terméket az Általános Szerződési Feltételekben foglaltak szerint.
 
Kérjük, vegye figyelembe, hogy üzleteinkben nem áll módunkban kézipoggyászként nem szállítható árucikket visszavenni. Továbbá felhívjuk Vásárlóink figyelmét, hogy bankkártyás, illetve előre utalásos fizetés esetén minden esetben a vásárláskor használt bankszámlára utaljuk vissza a vételárat. A visszáru kezeléséhez az elállással érintett termék vásárlásához tartozó számlája nyomtatott verziójának bemutatása szükséges. A Vásárlónak lehetősége van kicserélni a Fotósellátó üzletekben (az adott üzlet készletétől függően) az adott terméket, illetve amennyiben a Vásárló a termék vételárát korábban készpénzben fizette meg, a vételárat készpénzben a Fotósellátó az adott üzletben visszatéríti a Vásárlónak a vásárláshoz tartozó számla ellenében. Bankkártyás, illetve előre utalásos fizetés esetén a Fotósellátó minden esetben a vásárláskor megadott bankszámlára utalja vissza a visszáru összeget.
 
Elveszett jótállási jegyet sajnos nem áll módunkban pótolni. A garanciát kizáró feltételek a használati/kezelési útmutatótól eltérő helytelen használat, tárolás, karbantartás, elemi csapás (pl.: villámcsapás, túlfeszültség, tűz, víz, korrózió, kosz) okozta károsodás; baleset okozta károsodás (pl.: elejtés, hanyag használat); szakszerűtlen, nem a szerelési útmutató szerinti összeszerelés, kezelés, kivéve, ha a hiba a szerelési útmutatónak megfelelő összeszerelés ellenére keletkezett; szakszerűtlen beavatkozás, javítás, bővítés, átalakítás miatt keletkező meghibásodások; hibásan telepített, nem jogtiszta szoftver vagy vírus okozta meghibásodás; bármilyen rendszer meghibásodása esetén olyan, a termékben keletkezett kár, amelynek részeként, vagy amellyel a terméket együtt használják; módosított, megrongált, olvashatatlanná tett típusszám vagy gyártási szám esetén. A fenti okokból meghibásodott termékek jótállási határidőn belüli javítási költsége a Vásárlót terhelik. A Vásárló a hiba észlelése után, a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül köteles jótállási kifogását a Fotósellátóval közölni. A meghibásodott termék javítása esetén a termék jótállási ideje meghosszabbodik a termék hibájának közlésétől számítva annyi idővel, amíg a terméket a Vásárló a javítás után újra át nem veszi.
 
A Vásárló elállási jogát a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet 29. § (1) bekezdésében foglalt esetekben nem gyakorolhatja. Az elállási jog gyakorlása során a fogyasztó a jóhiszeműség és tisztesség követelményeinek és az elvárható magatartás elvének megfelelően köteles eljárni, jogát rendeltetésének megfelelően köteles gyakorolni. Az elállási jog gyakorlása nem vezethet a joggal való visszaéléshez.
 
12.  Egyéb jogérvényesítési lehetőségek
A Fotósellátót a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli, ennek keretében köteles a békéltető testület eljáró tanácsának elnöke által megküldött értesítés részére történt kézbesítésétől számított nyolc napon belül írásban nyilatkozni a fogyasztónak minősülő Vásárló igényének jogosságát és az ügy körülményeit, valamint a tanács döntésének kötelezésként történő elfogadását illetően, nyilatkozatában meg kell jelölnie az állításait alátámasztó tényeket és azok bizonyítékait, valamint csatolnia szükséges azokat az okiratokat (ezek másolatát), amelyek tartalmára bizonyítékként hivatkozik.
 
A fogyasztói jogviták online rendezéséről, valamint a 2006/2004/EK rendelet és a 2009/22/EK irányelv módosításáról szóló, 2013. május 21-i 524/2013/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet alkalmazásának kivételével a Fotósellátó a meghallgatáson egyezség létrehozatalára feljogosított személy részvételét biztosítani köteles. Amennyiben a Fotósellátó székhelye vagy telephelye nem a területileg illetékes békéltető testületet működtető kamara szerinti megyébe van bejegyezve, a Fotósellátó együttműködési kötelezettsége a Vásárlófogyasztó igényének megfelelő írásbeli egyezségkötés lehetőségének felajánlására terjed ki.
 
A leírtakon felül a Fotósellátó tájékoztatja a Vásárlókat, hogy az Európai Parlament és Tanács fogyasztói jogviták online rendezéséről, valamint a 2006/2004/EK rendelet és a 2009/22/EK irányelv módosításáról (fogyasztói online vitarendezési irányelv) szóló 524/2013/EU rendeletével létrehozta az ún. online vitarendezési platformot. E platform célja, hogy elősegítse a fogyasztók és kereskedők közötti jogviták független, pártatlan, átlátható, eredményes, gyors és méltányos, bírósági eljáráson kívüli online rendezését. 
 
Az online vitarendezési platform egyablakos ügyintézési pontként működik azon fogyasztók és kereskedők számára, akik a fent hivatkozott EU rendelet hatálya alá tartozó jogvitáikat bírósági eljáráson kívül kívánják rendezni. Az online vitarendezési platform egy interaktív weboldal, amely elektronikus úton és díjmentesen elérhető az Unió intézményeinek valamennyi hivatalos nyelvén, így magyarul is.
 
Az online vitarendezési platform elektronikus elérhetősége: http://ec.europa.eu/odr
 
13. Jogi nyilatkozat
Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a honlapunkon megjelenő adatok, dokumentumok, információk, képek, ábrák, írások, és grafikák, illetve a honlap Ön képernyőjén megjelenő kialakítása a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény, illetve a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezései értelmében védelem alatt állnak.
 
Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a honlapon megjelent egyes képek csupán illusztrációk. Kérjük, hogy a termék megrendelésekor legyen figyelemmel arra, hogy a weboldalon feltűntetett kép a valóságtól esetenként eltérő lehet.
 
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a honlapon feltüntetésre kerülő, a termékre vonatkozó műszaki adatok, a termékleírás, specifikációk, így a tartozékok megjelölése csupán tájékoztató jellegű információ, mely adatokat a beszállítóink bocsátanak rendelkezésünkre. Így ezen információk megfelelőségéért, teljességéért felelősséget nem vállalunk!
 
A Fotósellátó kizárólag a megrendelést visszaigazoló e-mailben visszaigazolt árért és árumennyiségért vállal felelősséget, a fentiek szerinti esetleges hibás kiírások esetén a Fotósellátó nem köteles a hibás kiírásnak megfelelően teljesíteni a megrendelést.
 
14. Felelősségvállalás
A Fotósellátó nem tartozik felelősséggel a fotos-ellato.hu, facebook.com/fotosellato oldalain külső behatolás által okozott károkért, illetve bármilyen, a szolgáltatók által okozott információtovábbítási késedelemért, számítógépes vírus, vonal, illetve rendszerhibából keletkezett károkért.
 
Webáruházunkban található információk alapján vásárolt termékek felhasználása a Vásárló felelőssége. Nem vállalunk felelősséget a nem rendeltetés szerinti felhasználásból származó semmiféle veszteségért, vagy kárért.
 
Az ÁSZF letölthető az alábbi linken: ÁSZF